Meldpunt stages

Meldpunt StagesDe tuinbouw heeft innovatieve vakmensen nodig die nu en in de toekomst willen werken in een sector die voorop loopt in oplossingen als het gaat om voedsel, energie en water. Inspirerende stages moeten het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouw aantrekkelijk maken als werkgever. Het meldpunt stages, ontwikkeld onder de vlag van de Greenport Horti Campus, moet hier een impuls aan geven. Want een inspirerende stage is de beste kennismaking met de beroepspraktijk.

Bij het Meldpunt Stages kunnen bedrijven de volgende zaken melden:

 • Verzoeken om dan wel ideeën rondom stages en afstudeeropdrachten. De Greenport Horti Campus heeft een sterke relatie met het VMBO, MBO, HBO en universiteiten in de regio. Het kunnen stage-verzoeken zijn rondom teelt, handel, communicatie, merkstrategie, social media, logistiek, ICT, finance, HRM etc. Kortom, het brede spectrum van onderwerpen..
 • Klachten rondom lopende dan wel geplande stages en afstudeeropdrachten. Ook hier komt dit netwerk goed van pas om snel de juiste personen aan elkaar te koppelen en problemen op te lossen.
 • Suggesties voor een betere aanpak van stages en afstudeeropdrachten.
 • Vragen over stages en afstudeeropdrachten.

Alle verzoeken, klachten en suggesties zijn van harte welkom. U kunt ze kwijt via stages@ghcmail.nl dan wel door het contactformulier in te vullen. Martijn van Velzen is de projectleider stages binnen de Greenport Horti Campus, te bereiken via T 06 52 42 75 89 of E martijn.vanvelzen@ghcmail.nl.

Het Meldpunt Stages is geïntegreerd in het online platform Hortivalley, hier vindt u een overzicht van de nu beschikbare stageopdrachten, vacatures en veel meer interessante informatie.

De Stagestimulator is een project van LTO Glaskracht Nederland en wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarktbeleid.

logo lto

logo-arbeidsmarkt

 

 

 

De Stagestimulator kan u ondersteunen bij:
 1. Greenport ”Stageplaatsen”. De ideale mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en de theoretische kennis in de ervaring toe te passen.
 2. Greenport Collegetour voor docenten. Met de Greenport Collegetour willen we u als docent informeren over de ontwikkelingen binnen de glastuinbouwsector. Klik hier voor meer informatie.
 3. Greenport Collegetour op maat. Wat dacht u van een maatwerkpakket voor u en uw collega’s? Een dagdeel, bijvoorbeeld tijdens een studiedag twee of drie inspirerende bedrijven aandoen en alles te weten te komen over het werk, perspectieven voor uw leerlingen en misschien ontstaan er tijdens deze bezoeken wel hele creatieve ideeën of mooie samenwerkingen.
 4. Greenport ”Junior Collegetour” speciaal voor de leerlingen. Wilt u met een klas of groep leerlingen een bepaald thema belicht hebben. Wij kunnen dan samen met u een programma opstellen en kijken welk bedrijf hier het beste geschikt voor is.
 5. Greenport ”Gastlessen”. Wie kan er nou beter over een bepaald onderwerp dan een professional vanuit de dagelijkse praktijk. Juist, die professional vanuit die dagelijkse praktijk.
 6. Greenport ”Opdrachten voor leerlingen”. Leuke en uitdagende praktijk opdrachten.
 7. ”Een verrassende vergadertafel…”. In gesprek met ondernemers ontstaat vaak een verrassende blik. Wij nodigen u uit om met uw team van docenten het gesprek met een aansprekende ondernemer aan te gaan.

Interesse? Laat dat dan weten via martijn.vanvelzen@ghcmail.nl en we zullen in overleg met u een mooi programma opstellen.


De Greenport Collegetour is een initiatief van de Greenport Horti Campus, locatie Westland, en SOB (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven) Westland.

Met de Greenport Collegetour willen we u als docent informeren over de ontwikkelingen binnen de glastuinbouwsector. Het doel van de Collegetour is om het ondernemen in het onderwijs te stimuleren door het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Imagoverbetering van de sector speelt daarbij ook een belangrijke rol in dit proces. Jongeren tussen 4 en 23 jaar moeten bewuster kiezen voor deze toonaangevende sector of het nu om een opleiding of carrière gaat. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor u als docent. Bewustwording in het feit dat de glastuinbouw meer is dan alleen het werken in de teelt, het krijgen van vieze vingers en geen doorgroeimogelijkheden is hierin erg belangrijk. De Glastuinbouw biedt veel meer!

Reeds bezochte bedrijven:

Klik hier voor een terugblik van de Collegetours van afgelopen schooljaren.


De Collegetours voor het schooljaar 2016/2017 zitten er op. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een inspirerend programma voor schooljaar 2017/2018.


Voor meer informatie of wellicht een tip/idee kunt u altijd terecht bij Martijn van Velzen, via 06 52 42 75 89 of martijn.vanvelzen@ghcmail.nl

Heeft u er weleens over nagedacht uw interne overleg op school te verplaatsen naar de vergadertafel op de locatie van een ondernemer? Door gesprekken met ondernemers, mensen vanuit de praktijk, krijg je zoveel passie, visie en vakmanschap mee, die aan de basis staan van de topsectoren in het Westland. Denk eens aan een mooie combi, uw vergadering doen en kennismaken met ondernemers.

20111212-M126 765x202

De koppeling praktijk/theorie en bedrijfsleven/onderwijs wordt steeds belangrijker en is essentieel geworden voor de toekomst van leerlingen. Met deze koppeling is het onderwijs nog beter in staat leerlingen klaar te stomen voor een stap in de maatschappij en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven.

Maar wat geef je als docent je leerlingen mee? De basis is en blijft de theoretische kennis, een actueel beeld van de 1b3dfa1f8d713671cd370fec15fe755contwikkelingen in de samenleving en het bedrijfsleven zijn meer en meer belangrijk. Daarnaast is gedrag, houding, omgang met mensen, specifieke (vak)vaardigheden en competenties net zo belangrijk!

In gesprek met ondernemers ontstaat een verrassende blik, wij nodigen u graag uit om met uw team docenten het gesprek met een aansprekende ondernemer in de (glas)tuinbouwsector aan te gaan.

Meldt u via onderstaande aanmeldformulier aan en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken en daar een passende (glas)tuinbouwondernemer bij te vinden.

‘’Een verrassende vergadertafel…’’ wordt medemogelijk gemaakt door SOB Westland en de Greenport Horti campus en is onderdeel van de Greenport Collegetour Westland voor docenten.

Martijn van Velzen
“De tuinbouwsector wordt nog te vaak gezien als onaantrekkelijke werkgever. Het wordt steeds moeilijker om geschikte mensen te vinden. Het contact tussen het onderwijs en de tuinbouwsector dat ontstaat door nauwe samenwerking en de stages moet er toe leiden dat deze organisaties steeds dichter naar elkaar toe groeien. Dit is voor de toekomst erg belangrijk. Vooral ook stageplaatsen aanbieden aan “nieuwkomers”. Dan blijven we als sector goed aangesloten bij de maatschappij.”Martijn van Velzen

Meld uw verzoeken, ideeën, klachten, suggesties en of vragen op stages@ghcmail.nl of vermeld uw stage direct door de formulier hieronder in te vullen. U kunt ook direct contact opnemen met Martijn van Velzen T 06 52 42 75 89 of E martijn.vanvelzen@ghcmail.nl.

De Stagestimulator is een project van LTO Glaskracht Nederland en wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarktbeleid.

logo lto

logo-arbeidsmarkt

Contact Form
Verplicht
Verplicht
Heeft u vragen of opmerkingen? Vul ze dan hier in.

 

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.