Stagiair biedt kansen in huidige arbeidsmarkt

Posted by
|

csm_iStock-520545842_stage2_5ee93b7638

De glastuinbouwsector wil voorop blijven lopen op het gebied van voedsel, energie en water. Voor functies op het gebied van logistiek, techniek, marketing en management, maar ook robotica, biotechnologie en duurzaamheid zijn specialisten nodig. In de huidige arbeidsmarkt zijn die steeds moeilijker te vinden.

Stagiairs kunnen hierbij kansen bieden. Voor de nieuwe generatie jongeren is een carrière in de (glas)tuinbouw niet zo voor de hand liggend. Dit komt door onbekendheid met de sector in het algemeen en onbekendheid met het feit dat veel tuinbouwbedrijven interessante vacatures hebben voor ambitieuze en gekwalificeerde mensen.

Inspirerend
De Stagestimulator is een project van LTO Glaskracht Nederland en wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarktbeleid. De stagestimulator is als functie ingebed in de Greenport Horti Campus. Deze richt zich erop om talentvolle, gespecialiseerde jongeren te bereiken en te interesseren voor de glastuinbouwsector. Samen met Hortivalley is dit jaar gestart met een Young Hortivalley Team, waarin twintig jonge professionals van diverse bedrijven uit de sector hun ervaringen delen om hun leeftijdsgenoten enthousiast te maken voor een toekomst in de sector. Inspirerende stages, gastlessen, bedrijfsbezoeken en evenementen zijn essentieel. Door het fysieke contact, door te laten zien, voelen en ervaren kunnen we het imago van de sector onder jongeren verbeteren en de tuinbouw aantrekkelijk maken als werkgever.

Het schooljaar 2016/2017 zit er alweer bijna op. Studenten horen deze week of ze geslaagd zijn,  stages-/afstudeeropdrachten worden afgerond, vakanties zijn geboekt en koffers worden gepakt, maar er wordt ook alweer naar het volgende schooljaar gekeken. Ziet u binnen uw bedrijf kansen, mogelijkheden voor een stagiair of bent u bereid een groep studenten te ontvangen voor een bedrijfsbezoek? Neem dan contact op met de Stagestimulator via martijn.vanvelzen@ghcmail.nl.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Add a comment

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Agenda

Nov
28
di
all-day Tuinbouw Relatiedagen 2017 – Venray @ Evenementenhal Venray
Tuinbouw Relatiedagen 2017 – Venray @ Evenementenhal Venray
Nov 28 – Nov 30 all-day
De tuinbouw Relatiedagen in Venray vinden plaats van 28 november tot en met 30 november 2017 en zijn een interregionaal ontmoetingspunt voor tuinbouwprofessionals. Tuinbouw Relatiedagen Venray vormt jaarlijks een centraal platform voor tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. Alle segmenten uit de tuinbouwwereld komen uitgebreid aan bod. Mis deze kans niet om uw organisatie te presenteren aan duizenden professionals uit binnen- en buitenland! Mis het niet en boek een stand! Nieuw dit jaar is de innovatieroute! Heeft u een innovatie? Meld u deze dan zo snel mogelijk aan zodat u wordt opgenomen in de innovatieroute die duidelijk zichtbaar is op de beurs en plattegrond. Tevens wordt een prijs uitgereikt voor de beste innovatie door een vakkundige jury. Meer informatie: Tuinbouwrelatiedagen

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.