De relevantie van een technisch toeleverancier

Posted by
|

‘’Onderdeel uitmaken van een groter geheel, in ons geval de Ridder Groep, hoeft niet het verschil te maken maar het maakt veel zaken wel een stuk makkelijker’’. Dit was een van de uitspraken van de kersverse CEO van HortiMaX, Sjaak Bakker tijdens de ‘Jungle Talk’ van jongstleden dinsdagavond.

Het uitrollen van de internationaliseringsstrategie van het bedrijf is hier een voorbeeld van. Er is meer toegang tot kennis en kapitaal al is het wel zaak dat je je DNA niet uit het oog verliest. Voor Hortimax betekent dit dat het centraal stellen van de wensen en behoeften van de klant nog altijd leidend is in het te voeren beleid. Het ABELL model geeft bij Hortimax richting aan het implementeren van toekomstig beleid en haar groeiambities.

De toekomst zal vooral gericht zijn op het nadrukkelijker positioneren van de kenniscomponent. Het leveren van producten is niet het doel maar het middel om de verworven kennis om te zetten in een verdienmodel waar de teler zijn voordeel mee doet. Die kenniscomponent zal steeds meer in het teken staan van de connectiviteit met de wereld. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met externe partijen zoals (internationale) universiteiten, investeerders en kennisinstituten zal een nog completer beeld ontstaan wat de klant in de toekomst echt nodig heeft en waar HortiMaX invulling aan kan geven.

Kortom, het exploreren en exploiteren van kennis, afgestemd op de wensen van (potentiele) klanten in de deelmarkten waar Hortimax actief is, zal het toekomstige beleid van het bedrijf kenmerken. Dat die ambitie niet van vandaag op morgen ingevuld zal zijn, is duidelijk. Talent is nodig om samen met Hortimax deze stippen aan de horizon te bereiken.

Pitch webinar

Iedereen die zich aangesproken voelt om onderdeel uit te maken van HortiMaX’ ambities, wordt dan ook verzocht om vooral te reageren. Sjaak Bakker deed niet voor niets een oproep om voor hem te pitchen tijdens een zogeheten ‘pitch webinar’ op woensdag, 5 juli. Geinteresseerden kunnen hun C.V. en motivatiebrief voor 30 juni sturen aan Ed Smit via ideas@ideavelop.biz. Een gedetailleerde functieomschrijving vind je hier. Heb je de masterclass van Sjaak Bakker gemist? Kijk ‘m hier terug. Registreren voor het pitch webinar kan nu alvast door te klikken op deze link.

Add a comment

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.