Greenport Horti Campus Westland komt steeds dichterbij

Posted by
|

Op de gronden van Trade Parc Westland Mars in Naaldwijk is het voornemen om de Greenport Horti Campus (GHC) op te richten. Maandag 9 november 2015 is de voorlopige overeenkomst tussen GHC-partners en FloraHolland voor de aankoop van in totaal 26.000 m2 grond ondertekend.

Op maandag 19 oktober gingen de eerste bouwvoorbereidingen van start. Namelijk de voorbelasting van de weginfrastructuur tussen de rotonde Veilingroute en de uit te geven percelen GHC.

Onder toeziend oog van Theo Duivesteijn, Wethouder gemeente Westland, en verschillende GHC-partners werd de overeenkomst bekrachtigd. Een belangrijke mijlpaal op de weg naar realisatie. De GHC wordt gerealiseerd op het voormalig FloraHolland-terrein in Honselersdijk.

Food en Flower
De Greenport Horti Campus is een regionaal en internationaal kennis- en opleidingscentrum. Hier gaat men mensen opleiden en kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de tuinbouw en Food en Flower.

Verbreding Veilingroute
Ook Provincie Zuid-Holland maakt concrete vorderingen in de besluitvorming voor de verbreding van de Veilingroute tussen de Middel Broekweg en de aansluiting Verlengde Veilingroute inclusief de realisatie van de 4e tak op de rotonde TPW voor het verkeer van de Campus.

Presentatie plannen
“Met vereende krachten en in goede samenwerking worden door de GHC-Partners, de gemeente Westland en FloraHolland de plannen voorbereid,” aldus Wim Bekink, projectverantwoordelijke binnen FloraHolland. “Binnenkort zullen we de planvorming presenteren en kenbaar maken.”

Bron: http://www.proeftuinzwaagdijk.nl/proeftuin/actueel/nieuws.php?titel=Greenport+Horti+Campus+Westland+binnen+bereik

Add a comment

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.