Topsprekers buigen zich over snel veranderende tuinbouwsector

Posted by
|

Westland Event op 15 oktober via live-stream op HortiValley.nl

Op donderdagmiddag 15 oktober is het Westland Event live te volgen op de tuinbouwportal HortiValley.nl. Deze editie van het Westland Event kent enkele topsprekers die hun visie geven op de toekomst van de glastuinbouw. Een van de visionairs is Yuri van Geest, auteur van het boek Exponentiële Organisaties en ambassadeur van de Singularity University. Ook hoogleraar en wetenschapper Jan Rotmans zal zijn ideeën delen over een tuinbouwsector in transitie.

De editie van het Westland Event, georganiseerd door de gemeente Westland, heeft dit jaar als thema ‘Tuinbouw in transitie; de kracht van veranderen’. Meer dan ooit zal de tuinbouwsector zich moeten realiseren dat de wereld om ons heen snel verandert. Als de sector daarin niet adequaat meedoet, kan het voor veel bedrijven en organisaties te laat zijn en wordt hun bestaansrecht bedreigd. De sprekers op het Westland Event zullen zich focussen op de mogelijkheden die de tuinbouw heeft om in die transitie mee te gaan.

HortiValley, hét virtuele startpunt voor de tuinbouw, is sinds 1 september actief en richt zich in belangrijke mate op de snel veranderende omstandigheden in de tuinbouwsector. Dit online platform wil bezoekers op weg helpen in de tuinbouwsector door hen de veelzijdigheid, de studiemogelijkheden, de carrièrekansen en de innovatiekracht van de nationale tuinbouw te tonen. Omdat het thema van het Westland Event naadloos aansluit bij de missie van HortiValley, zal de portal het ‘uitverkochte’ event via een live-stream online uitzenden. De presentaties van de verschillende sprekers zijn zo voor iedereen te volgen.

Yuri van Geest is specialist op het gebied van singularity en exponentiële organisaties. Hij vertelt over de snel opkomende technologieën die elkaar in hun ontwikkeling en kracht versterken. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van ICT, biotech, nanotech, robotica, artificiële intelligentie, nieuwe energie, 3D printers en ruimtevaart. Jan Rotmans heeft het vakgebied transitiekunde op de kaart gezet in Nederland en in Europa. Hij zal toelichten hoe men tijdens deze transitieperiode van snelle veranderingen de juiste keuzes kan maken en deze kan vertalen in een bedrijfsstrategie.

Naast de bijdragen van Yuri van Geest en Jan Rotmans, verzorgen ook Hein Deprez en Koen Hazewinkel een presentatie. Deprez is uitvoerend voorzitter van de Greenyard Foods Group, waartoe Greenyard Foods (Pinguin & Noliko), UNIVEG en Peatinvest behoren. Hij vertelt over de noodzaak voor verticale systemen waarin men krachtige clusters bouwt. Hazewinkel is verbonden aan de EFMI business school en zal zijn betoog richten op de transitie van retailkanalen. Het Westland Event staat onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam.

Het Westland Event is op donderdag 15 oktober vanaf 14.30 uur op de homepage van HortiValley.nl te volgen.

[tekst Westland Marketing]

Add a comment

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.