College Tour van der Ende Groep

Posted by
|

Ook in het schooljaar 2015-2016 vind er weer een College Tour voor docenten plaats. De aftrap werd op 1 oktober verricht door Ton van der Kooij, commercieel technisch adviseur van Van der Ende Groep.

Foto 01-10-15 16 29 51 276x207Foto 01-10-15 16 35 13 276x207

Hij wist docenten van verschillende Westlandse scholen te boeien over de nut en noodzaak van de toepasbare technische installaties, zoals pompen, elektromotoren, frequentieregelaars, vertragingsmotoren, kleppen, ventilatoren, waterbehandeling en filtratie ten behoeve van de innovatieve glastuinbouwsector. Docenten van MBO Greenport, het Floracollege, ISW en InHolland werden ook geïnformeerd over de carrièremogelijkheden die Van der Ende groep biedt voor de studenten. Jongeren tussen 4 en 23 jaar moeten bewuster kiezen voor deze innovatieve en duurzame sector, of het nu om een opleiding of carrière gaat. Leraren uit het basisonderwijs en docenten uit het middelbaar onderwijs vervullen hierin een belangrijke sleutelrol.

Van der Ende Groep is in 1985 begonnen met het repareren en reviseren van waterpompen voor de glastuinbouw. Al snel volgden de verkoop van nieuwe pompen en elektrotechnische materialen. Momenteel is Van der Ende Groep uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat zich bezig houdt met het verkopen, reviseren, repareren van pompen, maar ook waterbehandeling en filtratietechniek voor de glastuinbouwsector. Innovaties nemen een belangrijke plaats in binnen Van der Ende Groep en dan niet alleen m.b.t. het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook in de vorm van op maat gemaakte oplossingen voor een bedrijf. De 87 medewerkers van Van der Ende maken het verschil en zorgen ervoor dat ze kunnen blijven innoveren en groeien, ontwikkeling van medewerkers staat ook hoog in het vaandel. Dit biedt studenten ook de gelegenheid veel praktijk ervaring op te doen bij een mooi bedrijf met veel mogelijkheden.

Foto 01-10-15 16 29 21 276x207Foto 01-10-15 16 30 34 276x207

De Greenport College Tour is een initiatief van de Greenport Horti Campus, locatie Westland en SOB Westland (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven). Doel is om ondernemen in het onderwijs te bevorderen en onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Imagoverbetering van de sector speelt een belangrijke rol in dit proces. Jongeren moeten een beter beeld krijgen van de tuinbouw. Verschillende scholen organiseren daarom bedrijfsbezoeken met hun leerlingen. Zet de volgende data alvast in uw agenda:

  • 26-11-2015 – Levoplant
  • 14-01-2016 – locatie volgt
  • 17-03-2016 – locatie volgt

Hou de website van Greenport Horti Campus in de gaten voor verder informatie.

Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij ons via info@ghcmail.nl.

Add a comment

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf up to date met ontwikkelingen in de Greenport met onze nieuwsbrief:

Greenport Horti Campus

Greenport Horti Campus is een bundeling van krachten van bedrijven, onderwijs, kennisinstellingen en overheden om de innovatiekracht en concurrentiepositie van de Greenport Westland-Oostland-Barendrecht blijvend te versterken. De partners in de Greenport Horti Campus willen beter onderwijs voor studenten en medewerkers, kennis dichter bij de ondernemers organiseren en aansprekende faciliteiten.

Greenport Horti Campus

Copyright © 2013 Greenport Horti Campus. Alle rechten voorbehouden.